Zeven keer op rij de best geteste fietsverzekering!

 
 

In de Test van de Consumentenbond voor de beste fietsverzekering 2023 komt voor E-bike en de gewone fiets de doorlopende verzekering van Kingpolis met een 8,5 (al voor het 7e jaar!) als beste uit deze jaarlijkse test!

Wij bieden een groot scala van uiteenlopende verzekeringen voor verschillende nieuwe en gebruikte fietsen aan. Voor uw fiets, uw e-bike, uw bakfiets, maar ook voor racefietsen en mountainbikes

8.4

Welke fiets wilt u verzekeren?

Fietsverzekering Fiets

 • diefstal + cascoschade
 • eigen risico van € 25,- bij cascoschade
 • geen afschrijving gedurende vijf jaar
 • 24/7 Pechhulp binnen Europa
 • looptijd is 36 maanden of doorlopend

Fietsverzekering E-bike

 • diefstal + cascoschade
 • eigen risico van € 50 bij casco en diefstal
 • geen afschrijving gedurende vijf jaar
 • 24/7 Pechhulp binnen Europa
 • looptijd is 36 maanden of doorlopend

Voorwaarden en IPID


Op uw polisblad vindt u bij het kopje 'voorwaarden' de exacte benaming van de voorwaarden die horen bij uw verzekering. U kunt hieronder doorklikken naar de nieuwste voorwaarden en IPID's.

 

Voorwaarden en IPID

Niet alle fietsmerken en types zijn te verzekeren.


Niet alle fietsmerken kunnen verzekerd worden via Kingpolis. Dit betreft de merken "Urban Arrow" en "Riese Müller".  Uitzondering hierop is als de fiets is voorzien van track & trace (en alleen in combinatie met onze Connected verzekering). Dan kunnen deze merken, bij een door Kingpolis aangesloten rijwielzaak, wél worden verzekerd. 

Daarnaast verzekeren wij geen Fatbikes (zoals Doppio, Knaap, etc.) en geen fietsen zonder vast ringslot. Een Fatbike is een type e-bike, met dikke banden. Wij verzekeren GEEN fietsen met banden die een bandbreedte hebben van 3 inch of meer.

Tevens verzekeren wij geen VanMoof fietsen.

Alle andere merken zijn altijd (online) te verzekeren via Kingpolis! 

Wat klanten zeggen

Informatie en veel gestelde vragen

 • Mijn fiets is gestolen; wat moet ik doen?

  De stappen bij diefstal van uw fiets:

  1. Na ontdekking van de diefstal van uw fiets doet u binnen 5 dagen aangifte bij de politie. U krijgt een afschrift van het Proces Verbaal (PV).
  2. Aangifte doen bij de politie kan online.
  3. DigiD en SMS-controle; per 1 april 2017 hebt u, naast DigiD, ook sms-controle nodig om aangifte te doen en in te loggen op mijn politie.
  4. Verder heeft u de twee originele sleutels nodig, een kopie van de verzekeringspolis, en de aankoopbon van de fiets. Let op: het kan zijn dat wij u vragen om de originele sleutels (aangetekend) aan ons op te sturen.
  5. U meldt de schade online bij Kingpolis 

  Postadres:
  King verzekeringen B.V.
  Postbus 148, 8530 AC Lemmer

 • Ik heb schade aan mijn fiets; wat moet ik doen?

  De stappen bij schade aan uw fiets:

  1. Uw rijwielhandelaar maakt een taxatie van de herstelkosten.
  2. U of uw rijwielhandelaar meldt de schade bij Kingpolis middels het schadeformulier.
  3. De schadeafdeling van Kingpolis beoordeelt de schade. Na goedkeuring kunt u de fiets laten repareren. 
  4. U kunt de schade melden middels ons digitale schadeformulier.
  5. Kingpolis zorgt voor de financiële afwikkeling met de rijwielhandelaar. U hoeft niets voor te schieten. U betaalt alleen het eigen risico aan de rijwielhandelaar. Dit is € 25,- bij cascoschade voor een gewone fiets en € 50,- voor een e-bike bij zowel diefstal- als cascoschade.
 • Binnen hoeveel dagen moet ik aangifte doen als mijn fiets is gestolen?

  Is uw fiets gestolen? Doe dan zo snel mogelijk (binnen 5 dagen) online aangifte. Ook dan helpen wij u om uw diefstalclaim snel en goed af te handelen. Na goedkeuring van de diefstalclaim kunt u bij uw rijwielzaak een nieuwe fiets uitzoeken.

 • Wat gebeurt er nadat ik een schadeclaim heb ingediend?

  Heeft u schade? Online kunt u iedere schade aan uw fiets bij ons melden. Maar wat gebeurt er als wij uw schadeclaim hebben ontvangen? Wat mag u dan van Kingpolis verwachten?

  U kunt dit heel eenvoudig zelf doen, maar u mag dit ook laten doen door uw rijwielzaak. Als u zelf een schadeclaim indient zullen wij contact met u opnemen. Gaat het via uw rijwielzaak, dan nemen wij voor de verdere afwikkeling contact op met de rijwielzaak. Uiteraard houdt de rijwielzaak u op de hoogte.

  Stap 1 > Kingpolis ontvangt  uw schadeclaim en alle bijbehorende documenten

  Stap 2 > De afdeling Schade heeft een schadedossier aangemaakt. Dit dossier heeft altijd een uniek schadenummer.

  Stap 3 > Een schadebehandelaar neemt uw schadeclaim in behandeling. U hoort spoedig van ons of u recht heeft op schadevergoeding. U krijgt binnen 10 dagen een reactie.

  Stap 4 > In een reactie laten wij u weten hoe wij uw schadeclaim hebben beoordeeld en of wij nog aanvullende vragen hebben. Bij een goedkeuring van de claim vergoeden wij het schadebedrag. Mocht de claim worden afgewezen, dan sturen wij ook een bericht. Als uw claim is afgehandeld, sluiten wij het dossier.

  Indien u vragen heeft tijdens of na de behandeling van uw schadeclaim, kunt u altijd contact opnemen met schade@kingpolis.nl of uw rijwielzaak. Zorg dat u altijd uw polisnummer of uw uniek schadenummer bij de hand heeft. Wij helpen u graag.

 • Moet mijn fiets voorzien zijn van een speciaal slot?

  Het is belangrijk dat uw fiets is voorzien van een ART-goedgekeurd vast slot, minimaal 2 sterren. Uw rijwielzaak kan een dergelijk slot monteren op uw fiets. Zet uw fiets altijd op slot, zodat u na diefstal alle (originele) sleutels kunt overhandigen.

  Als u een fietsleutel bent kwijtgeraakt, dan is het zaak om z.s.m. een nieuwe sleutel bij te bestellen. Geef dit ook meteen door aan ons via info@kingpolis.nl

  AXA slot  http://keyservice.axa-stenman.com  

  ABUS slot http://abus-sleutelservice.nl 

  overige merken http://fietssleutels.nl

 • Wat is een goedgekeurd slot?

  Zoals u weet moet uw fiets altijd op slot staan met een vast op uw fiets gemonteerd slot om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding in geval van diefstal. Niet elk slot wordt door ons geaccepteerd, daar zijn regels voor opgesteld. Hieronder kunt u vinden aan welke eisen een slot moet voldoen voor uw verzekering.

  Daarnaast adviseren wij een los fietsslot als aanvulling te gebruiken. Hiermee zet u de fiets vast aan een vast object. (lantarenpaal, brug, fietsenrek etc.) Onder een los fietsslot verstaan wij o.a. een kettingslot, kabelslot, vouwslot etc. Bij een verzekerde waarde vanaf  € 2.000,- voor een e-bike (en vanaf € 3.500,- voor een gewone fiets) of meer is het gebruik van een tweede slot verplicht! Een insteekketting in combinatie met het vaste ringslot telt niet als tweede slot. Bij eventuele diefstal van uw fiets dan moet u het bezit van een tweede slot middels een aankoop bon kunnen aantonen.

   

 • Is een tweede slot verplicht?

  Om de kans op diefstal te verminderen adviseren wij u om altijd 2 sloten te gebruiken. Het gebruik van het vaste ringslot op uw fiets is verplicht.

  Daarnaast adviseren wij een los fietsslot als aanvulling te gebruiken. Hiermee zet u de fiets vast aan een vast object. (lantarenpaal, brug, fietsenrek etc.) Onder een los fietsslot verstaan wij o.a. een kettingslot, kabelslot, vouwslot etc. Bij een verzekerde waarde vanaf € 2.000,- voor een e-bike (en vanaf € 3500,- voor een gewone fiets) of meer is het gebruik van een tweede slot verplicht! Een insteekketting in combinatie met het vaste ringslot telt niet als tweede slot.

  Bij eventuele diefstal van uw fiets dan moet u het bezit van een tweede slot middels een aankoopbon kunnen aantonen. 

 • Zijn alle fietsmerken te verzekeren?

  Niet alle fietsmerken en types fietsen kunnen verzekerd worden via Kingpolis.

  Dit betreft de merken "Urban Arrow" en "Riese Müller".  Uitzondering hierop is als de fiets is voorzien van track & trace (en alleen in combinatie met onze Connected verzekering). Dan kunnen deze merken, bij een door Kingpolis aangesloten rijwielzaak, wél worden verzekerd. 

  Daarnaast verzekeren wij geen Fatbikes (zoals Doppio, Knaap, etc.) en geen fietsen zonder vast ringslot. Een Fatbike is een type e-bike, met dikke banden. Wij verzekeren GEEN fietsen met banden die een bandbreedte hebben van 3 inch of meer.

  Tevens verzekeren wij geen VanMoof fietsen.

  Alle andere merken zijn altijd (online) te verzekeren via Kingpolis! 

 • Ik ben mijn fietssleutel kwijt, wat moet ik doen?

  Neem direct contact op met Kingpolis als u een sleutel kwijt bent of als deze kapot is.

  U kunt direct contact opnemen via ons contact formulier.

  Zorg dat u een kopie sleutel bestelt via de website van de leverancier van uw goedgekeurde slot:

  AXA slot  keyservice.axasecurity.com

  ABUS slot abus-sleutelservice.nl 

  overige sleutels  www.fietssleutels.nl

  U selecteert het juiste slot en doorloopt het bestelproces.

  Wij verzoeken u na ontvangst van de reservesleutel dit aan ons door te geven via het wijzigingsformulier kopiesleutel

  Wij maken op uw polis een aantekening dat u in het bezit bent van een originele en een kopiesleutel. Deze twee sleutels dient u te kunnen overleggen bij diefstal van uw fiets.

 • Verzekering opzeggen of annuleren?

  Jammer dat u overweegt uw Kingpolis verzekering op te zeggen. Wist u, dat u maximaal 5 jaar lang de verzekerde waarde krijgt bij diefstal of total loss?

  Mocht u toch overwegen uw verzekering op te zeggen, houd u dan rekening met de opzegtermijn. Na het eerste jaar zijn alle doorlopende verzekeringen dagelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn. Opzeggen of annuleren kunt u online doorgeven onder vermelding van uw polisnummer. Houd rekening met de opzegtermijn.

  LET OP; via een zoekmachine kunt u meerdere organisaties vinden die, tegen betaling, de opzegging willen regelen. Dit raden wij niet aan. U kunt dit kosteloos bij Kingpolis zelf doen.

 • Kan ik een tweedehands fiets verzekeren?

  U kunt een tweedehands fiets verzekeren tegen de aanschafprijs waarvoor u de fiets bij een erkende rijwielzaak heeft gekocht. Heeft u de fiets op een andere wijze gekocht (bijv. via een particulier) vragen wij u om uw fiets bij een erkende rijwielzaak te laten taxeren. Wij hebben dan de taxatie bon nodig en kunnen uw fiets voor deze prijs verzekeren.

 • Is mijn fiets direct verzekerd als ik hem online afsluit?

  Jazeker. Zodra u online de fietsverzekering heeft afgesloten is er een voorlopige dekking van kracht.

  Uw verzekeringsaanvraag wordt inhoudelijk door ons beoordeeld. Mochten wij nog aanvullende vragen hebben, nemen wij contact met u op.
   

 • Op welke vergoeding heb ik recht bij diefstal of totaalverlies?

  Op welke vergoeding heb ik recht bij diefstal of totaalverlies?

  U bent 5 jaar lang volledig verzekerd tegen diefstal en totaalverlies. Als uw fiets binnen 5 jaar gestolen wordt, krijgt u een nieuwe fiets geleverd van de fietsenwinkel waar u de verzekering heeft gekocht of van een andere fietsenwinkel die wij aanwijzen. De waarde van de fiets is maximaal het bedrag dat u verzekerd heeft.
  Vanaf het 6e jaar schrijven wij 2,5% per maand af. Dit doen wij tot maximaal de helft over is van het bedrag dat u verzekerd heeft.

  Hebt u een tweedehands fiets verzekerd?

  Als de fiets niet nieuw was toen u deze verzekering nam, gelden er andere regels. We berekenen dan wat de waarde van uw fiets of de onderdelen was vlak vóór de gebeurtenis waardoor u schade kreeg. Dat is de dagwaarde.

Campagne Fietsgemeente 2024

Wie wordt Fietsgemeente 2024? Geef je mening!

Jij bent de fietsexpert! Dus hoort de Fietsersbond graag of je drukte op het fietspad ervaart, of kinderen veilig naar school kunnen fietsen en hoe je de fietsroute naar werk of de sportschool beleeft. Er zijn verschillende redenen waarom je prettig door je gemeente fietst en aspecten die nog wel wat aandacht kunnen gebruiken. Door de enquête in te vullen zorg je er samen met de Fietsersbond voor dat het fietsen voor iedereen nog veiliger en comfortabeler wordt. Je kunt je ei kwijt én er wordt wat mee gedaan! Een win-win situatie, zeker omdat jij er toffe fiets mee kan winnen 😉

Het kost je slechts 5 minuten van je tijd om deze enquête in te vullen. Samen zorgen we ervoor dat fietsen voor iedereen veiliger, comfortabeler en leuker wordt. Met je deelname maak je ook kans op mooie prijzen. Zoals een nieuwe fiets van Fietsvoordeelshop.nl ter waarde van 2.000 euro of 1 van de 20 regenjassen van Maium. Als bedankje worden na afloop van de enquête leuke kortingen aangeboden door Donrox, Ortlieb, Maium en Upway. Nogmaals dank voor je medewerking, namens de Fietsersbond.

Ben je jonger dan 16? Dan kun je helaas niet deelnemen aan deze enquête.

Vul de enquête in

Wie wordt Fietsgemeente 2024? Geef je mening!

Deel deze pagina: